Avocat divort si partaj Bucuresti. Avocat specializat – Sidonia Tudor
Divortul poate fi una dintre cele mai stresante etape din viata unei persoane, pe care aceasta se hotaraste sa o parcurga din diferite motive, care fac ca relatia maritala in care este implicata sa nu mai functioneze.
Este extrem de stresant sa iti gestionezi sentimentele in aceasta perioada, insa aspectele legate de bunastarea fizica si psihica a copiilor pe care trebuie sa le protejezi si sa le pui pe primul plan, te pot face sa resimti aceasta etapa ca pe un cosmar.
Ce putem face noi pentru tine?
Pe langă pregatire juridică, iti putem oferi suport moral si sfaturi pentru a intelege ca lucrurile se vor imbunatati si cu siguranta pot fi inceputul unei noi etape
deosebit de frumoasa in viata dumneavoastra, mai ales in situatia in care decideti sa va angajați un avocat specializat in divort, partaj, custodie minori.
In articolul ce urmeaza va vom prezenta cateva informatii generale despre desfacerea casatoriei, autoritatea parinteasca, pensia alimentara, si nu in ultimul rand va vom expune care sunt avantajele apelarii la un avocat specializat si experimentat in divorturi.
Conform Codului Civil in vigoare, casatoria este uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie in scopul intemeierii unei familii. Este o uniune pe viata ce nu poate inceta decat prin modurile prevazute de lege, anume prin decesul unuia dintre soti (sau declararea judecatoareasca a decesului) sau prin desfacerea casatoriei, in conditiile legii.
Desfacerea casatoriei intervine atunci cand scopul pentru care familia a fost intemeiata, nu mai poate fi atins iar valorile sociale adiacente unei casnicii nu mai pot exista.
Dispozițiile art.373 din Codul Civil, stabilesc modalitatile prin care poate avea loc divortul, respectiv :
a) prin acordul sotilor, la cererea ambilor soti sau a unuia dintre soti acceptata de celalalt sot;
b) atunci cand, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav vatamate si continuarea casatoriei nu mai este posibila;
c) la cererea unuia dintre soti, dupa o separare in fapt care a durat cel puțin 2 ani;
d) la cererea aceluia dintre soti a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei.
DIVORTUL PRIN ACORDUL SOTILOR PE CALE JUDICIARA
In cazul in care sotii sunt de acord cu toate aspetele privitoare la desfacerea casatoriei insa nu vor sau nu pot sa recurga la procedura administrativa sau la cea notariala, divortul va putea fi pronuntat de catre instanta de judecata.
Acest lucru este posibil indiferent de durata casatoriei si indiferent dacă există sau nu copii minori rezultati din casatorie. Singurele conditii prevazute de lege sunt ca niciunul dintre soti sa nu fie pus sub interdictie si sa existe un consimtamant liber si neviciat din parte amandurora.
In aceasta situatie, instanta nu va stabili niciun fel de culpa a vreunuia dintre soti la desfacerea casatoriei. Cei doi vor trebui sa convina daca acela dintre ei care si-a schimbat numele de familie il va pastra dupa divort sau va reveni la numele purtat anterior. Cu toate acestea, instanta va putea incuviinta pastrarea numelui chiar si in lipsa unui acord din partea sotilor, pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soti (in situatia in care sotul care si-a schimbat numele este cunoscut cu acest nume intr-un domeniu) sau de interesul superior al copilului.
DIVORT DIN MOTIVE INTEMEIATE
Conform art. 373 Noul Cod civil divortul poate fi pronuntat si in cazul in care din motive temeinice, raporturile dintre soti sunt grav si iremediabil vatamate.
In acest caz instanta trebuie sa constate indeplinirea a trei conditii:
-
- existenta unor motive temeinice
- sa existe o vatamare grava a raporturilor dintre soti
- imposibilitatea continuarii casatoriei
Prin urmare, in aceasta situatie instanta trebuie sa constate existenta atat a culpei sotilor, cat si faptul ca raporturile dintre acestia sunt grav si iremediabil vatamate iar continuarea casatoriei nu mai este posibila.
Cat priveste motivele temeinice pentru care poate fi pronuntat divortul, in lege acestea nu sunt precizate expres, insa, in literatura de specialitate si in practica, au fost considerate motive temeinice de divort urmatoarele imprejurari: violenta verbala sau fizica exercitata asupra unui dintre soti; lipsa unor relatii specifice familiei; neintelegeri grave asupravietii de familie, separarea sotilor etc.
DIVORT IN CAZ DE SEPARARE
In acest caz, situatia este destul de clara: daca intre soti a intervenit o separare cu o durata de cel putin 2 ani, oricare dintre ei poate formula cerere de divort. Ceea ce este de dovedit: durata separarii de cel putin 2 ani, iar in acest interval sa nu existe perioade de reluare a convietuirii sotilor.
Probe: inscrisuri si martori.
DIVORT DIN MOTIVE DE SANATATE
A se observa ca cererea de desfacere a casatoriei in acest caz poate fi facuta numai de catre sotul a carui stare de sanatate face imposibila continuarea casatoriei. Celalalt sot nu poate apela la aceasta institutie de dreptul familiei. Desfacerea se va face fara mentiune despre culpa sotilor, lucru firesc dat fiind motivul imposibilitatii continuarii casatoriei si anume o stare de fapt ce priveste sanatatea sotului.
Prin urmare asistenta unui avocat bun in procesul de divort este mai mult decat recomandabila, chiar daca legea nu o impune. Pentru mai multe informatii va rugam sa
ne contactati la 0747.307.729 sau pe office@avocatsidoniatudor.ro
Cu un avocat bun, un divort nu reprezinta o problema insurmontabila.
Citeste mai mult despre:
- Autoritatea parinteasca
- Pensia alimentara
- Stabilire program vizita minori
- Ordinul de protectie provizoriu si ordinul de protectie definitiv
- Recunoastere divort din strainatate
- Divort in Romania pentru cetatenii din strainatate
—
Sidonia Tudor – Avocat divort si partaj Bucuresti. Avocat specializat
Cabinet Avocat. Avocat divort si partaj Bucuresti. Avocat specializat in divort, partaj, custodie minori. Recunoastere divort din strainatate, exequator divort. Servicii avocat Bucuresti. Sunati acum!