LUNI-VINERI 08.00-18.00

0747.307.729

office@avocatsidoniatudor.ro

Cum să obții divorțul în România când te afli în străinătate

0 Comments

Divorțul pentru Românii din Străinătate: Ghid pentru Procedura în România. Cum sa obtii divortul in Romania.

Divorțul poate fi un proces complicat, mai ales când te afli în străinătate și dorești să te desparți în România. Deși legislația românească s-a simplificat, procedura rămâne complexă. Iată un ghid pentru românii din străinătate care doresc să obțină divortul în România:
 
1. Divorțul pe Cale Amiabilă: Indiferent de existența copiilor, divorțul pe cale amiabilă este posibil cu acordul ambilor soți. Acest proces necesită un consens cu privire la termenii despărțirii, inclusiv custodia copiilor și împărțirea bunurilor comune.

2. Documentarea Corectă: Redactează o cerere de divorț care să conțină toate detaliile relevante, inclusiv acordurile dintre tine și fostul partener. Consultarea cu un avocat specializat în dreptul familiei este recomandată pentru a evita erorile procedurale.

3. Depunerea Cererii: Cererea de divorț poate fi depusă la oricare judecătorie din România, cu acordul ambilor soți. În caz de dispută cu privire la instanța competentă, Judecătoria Sector 5 din București este o opțiune.

4. Prezența în Instanță: De obicei, prezența personală în instanță este necesară, dar un avocat te poate reprezenta, mai ales dacă locuiești în străinătate. Dacă niciunul dintre soți nu se prezintă, procesul poate fi suspendat.

5. Actele Necesare: Cererea de divorț trebuie să fie însoțită de certificatele de căsătorie și de naștere ale copiilor, dacă există. Dacă căsătoria a fost încheiată în străinătate, certificatele trebuie să fie românești sau traduse în limba română.

6. Posibilitatea Modificării Cererii: În anumite cazuri, cererea de divorț poate fi modificată pentru a transforma divorțul într-unul pe cale amiabilă.

Divorțul pentru Românii din Străinătate: Ghid pentru Procedura în România. Cum sa obtii divortul in Romania.

Pentru românii din străinătate, consultarea cu un avocat specializat în dreptul familiei este esențială pentru a obține succes în acest proces. Acest ghid oferă o viziune generală a pașilor, dar fiecare caz este unic, iar asistența legală poate asigura protejarea adecvată a drepturilor și intereselor tale. Cum sa obtii divortul in Romania este un proces care implică mai mulți pași legali și poate varia în funcție de circumstanțele fiecărui caz.
 
Pentru a depune o cerere de divorț la instanța din România, este important să furnizezi documentele și informațiile necesare avocatului tău. Iată ce acte sunt de obicei necesare:
 
1. Cererea de Divorț: Cererea de divorț este documentul principal care inițiază procesul de divorț. Trebuie să conțină informații detaliate despre tine, soțul tău și motivele divorțului. Este important să fie redactată corect și să includă toate informațiile necesare.

2. Dovezi de Reședință: Dacă tu sau soțul tău locuiți în străinătate și doriți să depuneți cererea de divorț în România, trebuie să furnizați dovezi de reședință sau locație. Acest lucru este esențial pentru ca instanța să poată notifica divorțul corespunzător.

3. Certificatul de Căsătorie: Certificatul de căsătorie atestă că sunteți căsătoriți legal. Acest document este necesar pentru a demonstra că sunteți parte a unei căsătorii valabile care trebuie să fie desfăcută.

4. Certificatele de Naștere ale Copiilor: Dacă aveți copii împreună, certificatele de naștere ale acestora sunt importante pentru a stabili custodia și drepturile părintești în cadrul procesului de divorț.

5. Alte Dovezi și Informații: În funcție de circumstanțele divorțului, s-ar putea să fie necesare și alte documente sau dovezi. Acestea pot include informații financiare, acorduri privind custodia copiilor sau împărțirea bunurilor comune.
 
Sunați astăzi la numărul de telefon 0747.307.729 pentru a programa o consultație cu un avocat specializat în dreptul familiei și pentru a discuta toate detaliile cazului dvs. Un avocat specializat în dreptul familiei vă poate oferi cea mai potrivită soluție în ceea ce privește procesul de divorț sau alte probleme legale legate de familie.  Nu ezitați să contactați avocatul pentru a obține asistență legală de încredere la prețuri accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button