LUNI-VINERI 08.00-18.00

0747.307.729

office@avocatsidoniatudor.ro

Contestatie la executare impotriva KRUK

0 Comments

Contestatie la executare impotriva KRUK

Executarea silita pornita de unul dintre cei mai mari recuperatori de creante a prezentat intotdeauna probleme de legalitate insa pentru a putea obtine anularea ei, cel mai important pas pe care trebuie sa il parcurgeti este sa va adresati instantei de judecata.

 

Sunt zeci de motive care pot fi invocate pentru a obtine incetarea executarii silite si intoarcerea executarii silite parcurse in mod ilegal iar contestatia la executare reprezinta singurul mod prin care puteti obtine toate aceste lucruri.

 

Sa aveti in vedere faptul ca multi dintre cei executati sunt victime ale unor abuzuri executionale, fiind puse in executare sute de mii de creante prescrise, creante care din punct de vedere legal nu ar trebui sa mai produca niciun efect juridic.

 

In cadrul contestatiei la executare puteti invoca atat aspecte de nulitate absoluta, precum lipsa notificarii de scadenta anticipata, lipsa modalitatilor efective prin care urmeaza sa fie facuta executarea sau chiar lipsa instiintarilor de incepere a executarilor silite.

Alte aspecte juridice care pot fi invocate in cadrul contestatiilor la executare impotriva KRUK sunt referitoare la prescriptia dreptului de a obtine executarea silita, lipsa dreptului de a executa silita, lipsa dreptului de obtine dobanzi, penalitati, comisioane, perimarea executarii silite, etc.

CONTESTATIE LA EXECUTARE IMPOTRIVA KRUK

Nu uitati ca orice executare silita poate fi contestata in conditiile in care exista suspiciuni cu privire la legalitatea debitului sau cu privire la calitatea executorului.

 

Important este sa solicitati anularea executarii silite in termenul legal prevazut de lege pentru ca in caz contrar, orice neregularitate se acopera iar executarea silita se va bucura de prezumtia de legalitate.

Anularea executarii silite in temeiul prescriptiei dreptului la executare silita poate fi solicitata doar in termen de 15 zile de la data la care debitorul a luat cunostinta de inceperea executarii silite.

 

Este important sa stim ca se poate invoca prescriptia dreptului de a cere executarea silita la 3 ani de la ultima plata voluntara pe care o efectuam catre creditor si NU de la momentul declararii scadentei anticipate a creditului.

 

Astfel, potrivit art. 706 alin. 1 din Noul Cod de Procedura Civila, dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel, iar potrivit alin. 2, termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.

 

Cabinetul nostru va pune la dispozitie urmatoarele servicii in materia contestatiei la executare:

 

 • redactare cereri de executare silita;
 • asistenta juridica ori reprezentare pe parcursul executarii silite, inclusiv prin reprezentare la procedurile de licitatii publice organizate in cadrul executarilor silite, redactare sau aparare in cadrul contestatiilor la executare, prin invocarea de exceptii si aparari, cum sunt:
    • prescriptia dreptului de a cere executarea silita;
    • perimarea executarii silite;
    • nulitatea executarii silite si a actelor de executare silita;
    • lipsa titlului executoriu;
    • lipsa calitații de creditor;
    • contestarea contractelor de cesiune de creanta;

Important este sa NU semnati niciun act pana cand nu va consultati cu un avocat specializat in executari silite.

Pentru cei care sunt executati silit si vor sa obtina informatii juridice referitoare la intreaga procedura de executare sau doresc sa deschida o actiune de contestatie la executare, Cabinet de Avocat Tudor Sidonia va sta la dispozitie telefonic la nr. 0747.307.729, prin email la office@avocatsidoniatudor.ro sau online prin sectiunea “Avocat online” .

 

Avocat contestatie la executare impotriva KRUK.
Avocat contestatie la executare. Avocat contestatie executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button