LUNI-VINERI 08.00-18.00

0747.307.729

office@avocatsidoniatudor.ro

Divort prin acord sau la cererea ambilor soti

0 Comments

Divort prin acord sau la cererea ambilor soti

Divort prin acord sau la cerere

Conform noului cod civil, partile pot divorta de comun acord sau la cererea ambilor soti.

Discutam despre un divort prin acord atunci cand sotii se inteleg cu privire la exercitarea autoritatii parintesti, locuinta copiilor, pensia alimentara, revenirea la numele anterior, partajul bunurilor comune etc. Acest tip de divort poate fi pronuntat de instanta judecatoreasca, indiferent de durata casatoriei sau existenta copiilor minori in urma acesteia.

Conform dispozitiilor art.508 Cod Civil, “Instanta de tutela, la cererea autoritatilor administra?iei publice cu atribu?ii in domeniul protectiei copilului, poate pronunta decaderea din exercitiul drepturilor parintesti daca parintele pune in pericol viata, sanatatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuziva, prin neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor parintesti ori prin atingerea grava a interesului superior al copilului.”

Divort la cererea sau prin acordul ambilor soti

Decaderea din exercitiul drepturilor parintesti nu scuteste parintele de obligatia sa de a da intretinere copilului. Este totala si se intinde asupra tuturor copiilor nascuti la data pronuntarii hotararii.

Sunati la 0747.307.729 sau trimite-ti un email la office@avocatsidoniatudor.ro pentru a lua legatura cu cel mai bun avocat divort.


Divort prin acord sau la cererea ambilor soti
Divort prin acord sau la cererea ambilor soti. Avocat divort Bucuresti. In cadrul cabinetului nostru de avocatura este disponibil pentru dvs. un avocat bun la divort. Contacteaza-ne acum! Suntem disponibili si pe WhatsApp pentru consultanta juridica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button