LUNI-VINERI 08.00-18.00

0747.307.729

office@avocatsidoniatudor.ro

Contestatia la executare 2021

0 Comments

Contestatia la executare 2021

Contestatia la executare dupa termenul de 15 zile

 

In materia contestatiei la executarea silita, termenul de formulare a acestei actiuni este de 15 zile si se calculeaza de la data cand:

 

  • contestatarul a luat cunostinta de actul de executare pe care il contesta sau de refuzul de a-l indeplini;
  • cel interesat a primit comunicarea sau instiintarea privind infiintarea popririi. In cazul in care poprirea se refera la venituri periodice (cum ar fi salariile), termenul de contestatie incepe cel mai tarziu de la data primei retineri a acestui tip de venituri de catre tertul poprit;
  • debitorul care contesta executarea a primit somatia sau a luat la cunostinta primul act de executare (in lipsa somatiei)
  • a fost efectuata vanzarea sau predarea silita a bunului. In cazul in care contestatia este formulata de o terta persoana care pretinde drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmarit.

Din 2020 puteti formula oricand contestatia la executare fara sa tineti cont de termenul de 15 zile reglementat de lege.

Pot formula contestatie la executarea silita inclusiv cei care anterior au avut dosare de acest gen dar care au fost respinse ca tardiv formulate.

Avocat Sidonia Tudor. Contestatie la executare 2020

Curtea de Justitie a Uniunii Europene in cauza C 75/19 a stabilit ca debitorii imprumutati la – Banci la Ifn-uri sau cei care ajung pe mana recuperatorilor de creante, pot contesta executarea silita inceputa impotriva lor, ORICAND, in conditiile in care invoca existenta unor clauze de natura abuziva in cadrul contestatiei la executare si in legatura cu contractul de credit pus in executare silita.

Practic, in cazul in care si tu esti executat silit in baza unui contract de credit care contine clauze abuzive, insa nu ai formulat contestatia la executare in termen de 15 zile de la comunicarea actelor de executare din partea executorului judecatoresc, PUTEM incepe un proces de contestatie la executare!

 

Suna acum si intreaba-ne cum te putem ajuta in cazul tau! un avocat va raspunde oricand la telefon!


Contestatie la executare 2021
Avocat Sidonia Tudor. Contestatie la executare 2021. Din 2021 puteti formula oricand contestatia la executare, fara sa tineti cont de termenul de 15 zile reglementat de lege. Suna un avocat specializat !

One thought on “Contestatia la executare 2021”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button
×