LUNI-VINERI 08.00-18.00

0747.307.729

office@avocatsidoniatudor.ro

Contestatie la amenzile contraventionale aplicate in starea de urgenta

5 Comments

Contestatie la amenzile contraventionale aplicate in starea de urgenta

AMENZILE DATE IN ACEASTA PERIOADA SUNT NECONSTITUTIONALE

 

Curtea Constituţionala a declarat miercuri, 6 mai, neconstitutional articolul din OUG 1/1999, care stabileste ca se dau amenzi pentru incalcarea regulilor stabilite in starea de urgenta. Judecatorii constitutionali arata ca formularea articolului este lipsita de claritate, precizie si previzibilitate, lasand la latitudinea politistului ce amenda sa dea.

 

Foarte important!!! Procesele verbale si amenzile nu se anuleaza de drept. Fiecare persoana sanctionata va trebui sa se adreseze instantei de judecata si isi poate primi si bani inapoi, chiar daca au platit amenzile.

Pot face plangeri contraventionale toate persoanele amendate incepand cu data de 31.03.2020, termenul de contestare de 15 zile fiind suspendat  prin decretul președintelui privind instituirea stării de urgență.

Contestatie la amenzile contraventionale aplicate in starea de urgenta

Amenzile pot fi contestate in instanta într-un termen de maximum 15 zile de la ridicarea starii de urgenta, adica, cel mai probabil, pana pe 30 mai.

 

Atentie, neconstitutionale sunt doar acele amenzi cu valoarea cuprinsa intre 2.000 şi 20.000 de lei, care s-au dat de la 1 aprilie pana acum, prin ordonanta de urgenta a guvernului.


Contestatie la amenzile contraventionale aplicate in starea de urgenta
Contestatie la amenzile contraventionale aplicate in starea de urgenta. Amenzile date in aceasta perioada sunt neconstitutionale. Foarte important!!! Procesele verbale si amenzile nu se anuleaza de drept. Contactati un avocat pentru contestarea amenzilor contraventionale!

5 thoughts on “Contestatie la amenzile contraventionale aplicate in starea de urgenta”

  1. Buna ziua am de făcut si eu o contestație împotriva jadermeriei romane pt o amendă luato pe nedrept de 2000 de lei.Eram cu Iubitul la peko sa alimentam venise să mă ia de la serviciu si am rămas fără benzină în timp ce alimentam a venit o mașină de echipaj la noi ne-a luat datele ai ne-a dat amenda la amândoi eu nu am posibilitatea să plătesc această amenda că sunt in șomaj tehnic si am si un copil de crescut de 8 anisori nu mi se pare corect sa ne batem joc de oamenii chiar așa o zi buna va doresc.

  2. Buna ziua
    In decizia CCR din 6 mai2020 apare si art.28 din OUG1/1999…cel care prevede sanctiuni de la 100-5000 ron.
    In acest caz as putea invoca neconstitutionalitatea sanctiunii aplicate ?
    Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button