LUNI-VINERI 08.00-18.00

0747.307.729

office@avocatsidoniatudor.ro

Pensia alimentara, cine o plateste si in ce cuantum?

8 Comments

Pensia alimentara, cine o plateste si in ce cuantum?

Pensia de întreținere a copilului este stabilită în funcție de veniturile părintelui ce urmează să plătească pensia de creștere a copilului minor și de minorii dintr-o eventuală altă căsătorie ulterioară sau minorii aflați în întreținrere la momentul divorțului.

Pensia alimentara, cine o plateste si in ce cuantum?

Valoarea sau cuantumul pensiei de întreținere pentru minori se stabilește de către instanța judecătorească și asigură copilului minorului un venit lunar minim, plătit de către părintele căruia nu îi este încredințat. Atunci când veniturile părintelui se modifică, pensia alimentară și de întreținere a minorului poate fi majorată sau micșorată de către instanța de judecată.

Potrivit dispozitiilor art. 533 Cod civil parintele care nu a obtinut in instanta copilul spre crestere si educare este obligat sa plateasca fostului sot pensia de intretinere in cuantum de ¼ din veniturile lunare nete realizate pentru 1 copil si 1/3 pentru 2 copii.


Pensia alimentara, cine o plateste si in ce cuantum?
Avocat Sidonia Tudor. Pensia alimentara, cine o plateste si in ce cuantum? Cine urmeaza sa plateasca pensia de crestere a copilului minor? Cine stabileste valoarea sau cuantumul? Avocat partaj Bucuresti. Onorarii accesibile pentru oricine!

8 thoughts on “Pensia alimentara, cine o plateste si in ce cuantum?”

 1. Am nevoie de ajutor! Puteți afla veniturile unei persoane (fostul sot) ce nu plătește pensia de intretinere de cca 9 luni, pentru cei doi copii, nu s-a interesat niciodată de sănătatea și educația lor în 8 ani de când suntem divorțați si bineînțeles vreau sa-l execut silit si sa-mi mărească si pensia conform veniturilor lui. Menționez ca în România își ridica casa, dar nu este găsit cu venituri. Si sa-mi spuneți si cât tb sa va plătesc.
  Aștept răspunsul d-voastra

 2. Buna ziua,

  daca minorul are 15 ani, pot sa cer pensia alimentara la divort? mi-a spus cineva ca dupa 14 ani copilul cere singur pensia de intretinere
  Multumesc.

 3. Buna ziua, in caz de divort casa mostenita de la parintii mei face obiectul partajului? Iar in cadrul casatoriei are el vreu drept asupra ei? Multumesc

 4. Bună seara,am doi copii de 6 anibsib1 an si 8 luni,sunt despărțită de sot de 3 săptămâni sp ce a dat în mine as vrea sa stiu pot cere pensie alimentara chiara daca nu suntem un divorț? Va urma și divorțul doar ca trebuie sa fac rost de bani ,deoarece el nu ma ajuta cu ce au nevoie copii.

 5. Bună seara,as vrea și eu sa știu va rog frumos dacă pot cere pensie alimentara pt copil daca nu am acte cu tatăl acestuia!?Mulțumesc frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button