LUNI-VINERI 08.00-18.00

0747.307.729

office@avocatsidoniatudor.ro

Conducerea fara permis

0 Comments

Conducerea fara permis este definita de lege drept conducerea pe drumurile publice a unui automobil sau a unui tramvai de catre persoanele fara permis de conducere. Pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de la 1 la 5 ani.

 

Permisul obtinut dupa savarsirea faptei, ce se intampla cu el?

Permisul va fi anulat, daca este obtinut in perioada cercetarii sau judecarii titularului, pentru infractiunea descrisa mai sus, si condamnat printr-o hotarare definitiva.

Permisul nu va fi anulat, daca instanta de judecata va dispune renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii ei.

Mai pot sustine examenul auto daca am fost condamnat pentru conducerea fara permis?

Cel condamnat se poate prezenta la examenul pentru obținerea permisului de conducere dacă a intervenit una dintre situațiile următoare:

– au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

– a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoreati prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;

– a intervenit amnistia;

– interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanta prevazuta la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

In toate cazurile de conducere unui autovehicul fara permis pedeapsa este cu suspendare?

Din pacate nu in toate cazurile, pedeapsa este cu suspendare, ci din contra, in functie de apararile formulate incorect de inculpat acesta poate primi inchisoare cu executare. Din acest motiv este bine ca cei aflati in astfel de situatii sa apeleze la un avocat.

Daca ai nevoie de sfatul unui avocat privind infractiunea de „conducerea unui vehicul fara permis de conducere” pe drumurile publice, ne puteti contacta la 0747.307.729.

Avocati. Conducerea fara permis. Examenul auto. Sfatul unui avocat

Examenul auto. Sfatul unui avocat. Avocati. Conducerea fara permis.

One thought on “Conducerea fara permis”

  1. Bună dimineață, aș dori și eu o informație, am condus in această dimineață 500 m fără a deține permisul de conducere auto dar am promovat examenul de teorie cu 24 de puncte urmând sa am proba practica pe data de 9 iulie. Am fost la sectia de politie le-am explicat ca am fost imi iau un suc de la peco apoi urmând sa merg acasa. Am fost la sectie mi-au facut ov-ul dar nu mi l-au dat. Ce pot face in acest caz ? Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button